PROGRAMKERESŐ
Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre!


SZAVAZÁS
Mely programokból látna többet szívesen a Városi Könyvtárban?

 


 
OLDALTÉRKÉP
Online szolgáltatásokOnline katalógus használati útmutató


Könyvtárunk nyitva tartási időn kívül is rendelkezésre áll olvasóink számára. A könyvtári honlapon található WEBOPAC (Online katalógus) segítségével meghosszabbíthatja dokumentumainak kölcsönzési határidejét, kereshet a könyvtár állományában, előjegyezheti a kiválasztott könyvet, sőt javaslatot tehet a könyvtár állományának gyarapítására.

 

Online funkciók elérése:

A könyvtár weboldalán megnyitja a katalógus / kölcsönzés menüpontot, beírja az olvasójegye számát vagy az e-mail címét és a jelszót, majd a belépés gombra kattintva eléri a könyvtár online szolgáltatásait. Első használat esetén regisztráció szükséges!

 

Belépés után a következő menüpontokat találja:

Adataim – a könyvtári beiratkozáskor regisztrált személyes adatait tartalmazza. Kérjük, a változásokat jelezze a következő könyvtárlátogatása alkalmával, módosítást csak a könyvtáros végezhet.

Aktuális kölcsönzéseim - tájékoztatást ad a kölcsönzött dokumentumokról, a lejárati határidőről és itt módosíthatja a könyvek visszahozatali dátumát.

Előjegyzéseim, foglalásaim – itt értesül a kért dokumentumok beérkezéséről.

Korábbi kölcsönzéseim – archiválja eddigi kölcsönzései adatait, melyet itt megtekinthet. Lehetőséget biztosít véleménynyilvánításra (tetszett, nem tetszett). E menüpontban kap információt arról, hányan olvasták az Ön által kölcsönzött dokumentumokat, és milyen a tetszési indexük.

Polc – olyan könyveket válogat le, amit később szeretne elolvasni.

Témafigyelés – ha szeretné egyes szerző műveit, egyes témakör újonnan megjelent dokumentumait elsőként elolvasni itt jelezheti. A könyvtár állományába beérkezett megjelölt dokumentumokról értesítést kap, lefoglalhatja azokat.

Gyarapítási javaslat – ha szeretne dokumentumot beszerzésre javasolni, akkor itt teheti meg.

Referensz kérdés – itt tehet fel referensz kérdést, a választ az elektronikus postafiókjára küldjük.

E-mail cím módosítás – elektronikus elérhetőségét változás esetén itt módosíthatja.

Jelszó módosítás – ha le szeretné cserélni jelszavát, itt van rá lehetősége.

A fenti menüpontok az olvasó menü alatt találhatók.

 

 

A katalógus menüben egyszerű és összetett keresést végezhet a könyvtár dokumentumállományában.

KERESÉS:

Keresésnél célszerű az összetett keresést használni, mivel itt több szempontot is meg tud adni a találati lista leszűkítéséhez. Kereshetünk külön címre, szerzőre, de akár kiadóra is.
A keresés gombra kattintva megjelenik a találati lista, amely tartalmazza a könyvtárban megtalálható dokumentumok listáját. A megjelenítéshez rá kell kattintani a kiválasztott címre. Ekkor láthatjuk, hogy hány darab áll rendelkezésre a könyvtárban és mi a lelőhelye, valamint arról is információt kaphat, hogy melyiket hányszor kölcsönözték, jelenleg van- e kölcsönözhető példány, milyen véleménnyel voltak róla az olvasók. Ha van belőle szabad példány, akkor le is foglalhatja a sor végén található kalapács ikonra kattintva, amelyet a kérés megerősítésével elküld a rendszer a könyvtárosnak. A foglalást a rendszer 7 napig tárolja, eddig van lehetősége átvenni, utána automatikusan törlődik.

A megjelenített találati listából további lehetőségeket kínál a rendszer a megfelelő ikonra kattintva. Meg tudja nézni, hogy az adott mű szerzőjének még milyen könyvei találhatóak meg az állományunkban, ill. fontos információ lehet még a "szerzőről szóló művek". Erre az ikonra kattintva felvilágosítást kap arról, hogy van-e valamilyen mű, amely az íróról szól.

 

Hosszabbítás:

Az aktuális kölcsönzéseim menüpont alatt láthatja a visszahozatal dátumát. Ha szüksége van még az Önnél lévő könyvekre akkor egyszer módosíthatja a határidőt. A rendszer automatikusan jelöli a hosszabbítható dokumentumokat (pipa), megmutatja a lehetőségei számát. Ha ezeket beállította, akkor a kis ablak alján található "Meghosszabbítás elküldése" gombra kattintva tudja véglegesíteni a feladatot.

Fontos tudni, hogy ha már lejárt a határidő (piros a dátum) akkor ezt a műveletet már nem lehet elvégezni!

 


A honlap a "Közkincs 2008." Program keretében, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus támogatásával készült.

www.mmi.hu
Magyar Művelődési Intézet
és Képzőművészeti Lektorátus
www.nka.hu
Nemzeti Kulturális Alap
www.pmkult.hu
Pest Megyei
Közművelődési Intézet
www.erikanet.hu
Egységes Regionális Információs
Közművelődési Adatbázis
www.pemeksz.hu
Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete
www.mke.oszk.hu
Magyar Könyvtárosok Egyesülete
www.oszk.hu
Országos Széchenyi Könyvtár
www.szikla.net
Szikla Integrált
Könyvtári Rendszer
www.okm.gov.hu
Oktatási és Kulturális
Minisztérium
www.cegled.hu
Cegléd Város
Hivatalos Honlapja

 
 

a lap tetejére
A lap 0.0158 másodperc alatt készült el.
Copyright 2017 Cegléd Városi Könyvtár design by © Ceglédinfo
| A látogatók száma 2010.02.01-től összesen: 1167918 | Ebben a hónapban: 28010 | Ma: 478 | jelenleg: 2 | Statisztika |